kosik

Váš košík je prázdný.

Uživatel nepřihlášen :

JAHODOVÉ POTĚŠENÍ

Jahůdky nám začnou za chvíli dozrávat a já jsem si pro vás připravila úžasnou  a hlavně rychlou jahodovou buchtu.

Postup je velmi jednoduchý a suroviny, které budeme potřebovat si snadno zapamatujeme.

Co budeme potřebovat:

jahody, kolik to záleží na vás

160 g polohrubé mouky

160 g rozpoštěného másla

160 g cukr moučka

3 vejce

čtvrt balíčku kypřícího prášku

Žloutky smícháme s cukrem a přilijeme rozpuštěné vlažné máslo, přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec sníh ušlehaný ze tří bílků.

Na plech si dáme pečící papír nebo vymažeme plech tukem a vysypeme moukou. Těsto vlijeme na plech a na těsto rozložíme jahody.

Jahodovou buchtu dáme péct do trouby při 150 °C asi 30 minut.

Zajímavé články