kosik

Váš košík je prázdný.

Uživatel nepřihlášen :

HOKAIDO

Tak jsem dostala dýni hokaido, a protože jsem z ní ještě nikdy nic navařila, tak jsem požádala o pomoc přátele na FB. Téměř všechny příspěvky zde zveřejňuji i s autorkami, které mně je napsaly.

Martina Vavříková Buchta z dýně Hokaido

2 hrnky nastrouhané dýně Hokaido (1 hrnek = ¼ litru), 3 vejce, 1 hrnek moučkového cukru, 1 hrnek oleje nebo 250 g tuku na pečení (např. Hera), 1 hrnek mléka, 2,5 hrnku polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 1 lžíc
e medu, 1 kávová lžička sody, 2 kávové lžičky mleté skořice, oříšky, rozinky, sušené ovoce, čokoládová poleva

Dýni očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Vejce ušleháme s cukrem a přidáme olej nebo tuk na pečení. Do mouky vmícháme vanilkový cukr, prášek do pečiva, sodu a skořici. Přidáme rozmíchaná vejce. Do této směsi vmícháme nastrouhanou dýni. Pokud je těsto moc husté, přilijeme mléko. Můžeme přidat sekané ořechy, různá semínka, rozinky, sušené ovoce. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 175 °C. Po vychladnutí buchtu přelijeme čokoládovou polevou a ozdobíme.

Mirka Beňová ja zasa milujem nakrajat na kocky aj so šupkou, na menšie kúsky nakrájať ošúpanu cviklu(červená řepa), cibulu na tretinky, nešúpane stručky cesnaku, posypat rozmarinom, najlepšie čerstvým, poliať olejom olivovym, posypat grilovacim korenim, trochu soli a namrvit hodne feta syru, dať piect asi 35 minut do rury, samozrejme na papier na pecenie, nenormalna bašta!!!Znižuje cholesterol a nepribera sa z toho.

Kateřina Stránská Fišarová a poslední recept na bábovku: 
2 hrnky nahrubo nastrouhané dýně
3 vejce
1 hrnek oleje
šťávu a kůru z 1 BIO citrónu 
1 hrnek cukru
1 lžička PRDOPEČ
1 lžička jedlé sody
1 vanilkový cukr
2 a půl hrnku mouky (hladká nebo špaldová)

Vyšlehat žloutky s cukrem a van. cukrem, přilít olej a vyšlehat do pěny, přidat dýni a šťávu s kůrou z citrónu, promíchat a přidat mouku, prdopeč a sodu, nakonec vmíchat sníh z bílků. Vylít do bábovky a upéct - 10min asi na 180 a dopéct při 150stupních.

Kateřina Stránská Fišarová 

Polévka  není nic jednoduššího 
nakrájet na kostky i se šlupkou, dát do kastrólu s vodou, osolit, přidat drcený kmín, uvařit do měkka (uvaří se za chvilku), potom stačí rozmixovat  a je hotovo, přidat s kuličkami smženého hrášku, zakysaná smetana a opečený chléb.

Moc děkuji za inspiraci, vyzkouším určitě.

Renata Slaná

Zajímavé články