FLORENTÍNSKÉ ŘEZY
Tento recept je jednoduchý a zároveň rafinovaný. Čas přípravy je 1,5 hodiny. Vyrobíme asi 75 řezů, záleží jaké je chceme mít velké. Já preferuji menší kousky.
Na křehké těsto budeme potřebovat:
300 g hladké mouky
1 kávová lžička prášku do pečiva
špetka soli
1 vejce
180 g másla
90 g práškového cukru
1 balíček vanikového cukru
Na natírání a zdobení:
100 g kandizovaných trešní, citronové, pomerančové kůry,
1,25 dcl šlehačky, 200 g čokoládové polevy (čokoláda na vaření)
50 g medu, 150 g mandlových hoblinek
50 g másla, 150 g práškový cukr
Postup:
1) Mouku smícháme s práškem do pečiva a solí, zapracujeme do ní rozdrobené máslo, přidáme práškový cukr, vejce a vanilkový cukr, rozmícháme, vytvarujeme bochník, zabalíme do folie a necháme 1/2 hod. v lednici
2) Kandizované ovoce posekáme nadrobno, šlehačku, med a máslo spolu povaříme, vmícháme med a kandizované ovoce, necháme vychladnout
3) Troubou předehřejeme na 180 st.C, pečící papír odstřihneme na velikost plechu 2x a vyválíme těsto přes pečící papír, dáme na plech a horní papír odstraníme
4) Hmotu (ovoce) rovnoměrně natřeme na těsto a pečeme 30 minut a necháme vychladnout
5) Těsto přesuneme na pracovní desku, okraje odkrojíme a pomocí pravítka rozdělíme na obdélníčky (malý rozměr).
6) Čokoládu rozpustíme a konce namáčíme a necháme ztuhnout (aby se nám čokoláda krásně leskla, rozpuťte do ní trochu Ivy - stoprocentní tuk).
Je absolutně bezkokurenční delikatesa, jen trochu náročnější na výrobu.
Autorka: Renata Slaná
Ostatní články
- VÁNOČNÍ VĚNCE (30.11.2014)
- Vánoční domeček (26.11.2014)
- DOMÁCÍ "TOFFIFEE" (13.12.2013)
- Čokoláda, čokoláda... (07.12.2011)
- Vánoční linecké (03.12.2011)
- FLORENTÍNSKÉ ŘEZY (15.09.2011)
- KAŠTANOVÉ KULIČKY (15.09.2011)
- VÝROBA VÁNOČNÍCH OZDOB (09.08.2011)
Chcete dostávat novinky ? Stačí když níže vyplníte Váš e-mail.