kosik

Váš košík je prázdný.

Uživatel nepřihlášen :

FLORENTÍNSKÉ ŘEZY

Tento recept je jednoduchý a zároveň rafinovaný. Čas přípravy je 1,5 hodiny. Vyrobíme asi 75 řezů, záleží jaké je chceme mít velké. Já preferuji menší kousky.

Na křehké těsto budeme potřebovat:

300 g hladké mouky

1 kávová lžička prášku do pečiva

špetka soli

1 vejce

180 g másla

90 g práškového cukru

1 balíček vanikového cukru

Na natírání a zdobení:

100 g kandizovaných  trešní, citronové, pomerančové kůry,

1,25 dcl  šlehačky, 200 g čokoládové polevy (čokoláda na vaření)

50 g medu, 150 g mandlových  hoblinek

50 g másla, 150 g práškový cukr

Postup:

1) Mouku smícháme s práškem do pečiva a solí, zapracujeme do ní rozdrobené máslo, přidáme práškový cukr, vejce a vanilkový cukr, rozmícháme, vytvarujeme bochník, zabalíme do folie a necháme 1/2 hod. v lednici

2) Kandizované ovoce posekáme nadrobno, šlehačku, med a máslo spolu povaříme, vmícháme med  a kandizované ovoce, necháme vychladnout

3) Troubou předehřejeme na 180 st.C, pečící papír odstřihneme na velikost plechu 2x a vyválíme těsto přes pečící papír, dáme na plech a horní papír odstraníme

4) Hmotu (ovoce) rovnoměrně natřeme na těsto a pečeme 30 minut a necháme vychladnout

5) Těsto přesuneme na pracovní desku, okraje odkrojíme a pomocí pravítka rozdělíme  na obdélníčky (malý rozměr).

6) Čokoládu rozpustíme a konce namáčíme a necháme ztuhnout (aby se nám čokoláda krásně leskla, rozpuťte do ní trochu Ivy - stoprocentní tuk).

Je absolutně bezkokurenční delikatesa, jen trochu náročnější na výrobu.

 

Autorka: Renata Slaná

Zajímavé články